Til forsiden

Et samarbeid mellom

Norvegijos darbo inspekcija kviečia į informacinį susitikimą lietuvių kalba. Daugiau informacijos apie tai rasite darbo inspekcijos svetainėje.

Bli elektronisk bruker og bruk offentlige tjenester på nett

Å være elektronisk bruker betyr at du har en elektronisk ID, for eksempel MinID eller BankID. Da kan du blant annet sjekke dine inntekter og arbeidsforhold på nett.

Slik får du MinID

  1. Du må først bestille et PIN-kodebrev. Det vil ta noen dager før du får det i posten til den folkeregistrerte adressen din. Hvis du ikke har registrert en norsk postadresse, vil du få PIN-kodebrevet sendt til adressen du har oppgitt i utlandet.
  2. Når du har fått PIN-kodebrevet i posten, kan du lage en elektronisk bruker og bruke den til å logge deg på offentlige tjenester på nett.

Les mer om registrering og innlogging med MinID.

Slik får du BankID

For å bestille BankID, må du kontakte banken din. Når du har aktivert BankID i banken din, kan du bruke den til å logge deg på offentlige tjenester på nett.

Les mer om bestilling og innlogging med BankID.

Dette kan du gjøre som elektronisk bruker

  • Du kan sende inn søknader uten å møte hos politiet eller hos Skatteetaten, og uten å sende dokumenter i posten.
  • Du kan få dokumenter og brev fra Skatteetaten, politiet, UDI og andre offentlige tjenester på nett i stedet for i posten.
  • Du kan sjekke og levere skattemeldingen din, søke om og endre skattekort ditt og endre adresse på Min side.
  • Du kan sjekke hva arbeidsgivere rapportere om deg, for eksempel inntekten din, skattetrekket ditt og arbeidsforholdene dine.
  • Du kan se gjennom alle meldinger og dokumenter som er sendt mellom deg og offentlige tjenester.

Har du ikke identitetsnummer?

Du trenger et identitetsnummer (d-nummer eller fødselsnummer) for å bli elektronisk bruker. Hvis du er fra et EU/EØS-land, får du et identitetsnummer når du søker om skattekort. Hvis du er fra et land utenfor EU/EØS, får du et identitetsnummer når du har fått innvilget oppholdstillatelse.